Az aranybánya

2002 körül az aszfaltgyártó ipar gépbeszerzési stratégiát váltott. Addig használt, esetenként 15-20 éves aszfaltgyártó üzemeket szereltek le és telepítettek át az ország területére. Ezt követően azonban felállították az első teljesen új gépekből álló üzemet, melyet közel egy tucatnyi követett hazánkban és a környező országokban. Szinte valamennyi gép BENNINGHOVEN gyártmányú volt. Egyik sajátosságuk volt a rosta, melyet korábban a SIEBTECHNIK gyártott, azonban az új gépekbe  szlovén gyártmányú berendezés került. Magáról a rosta gyártóról szinte semmit sem tudtunk. Az első gép szavatossági idejének utolsó negyedében a berendezés a szokottnál is zajosabbá vált. A megbízónk a BENNINGHOVEN-el egyeztetve megbízott a hiba kijavításával.

A munkát olajszint ellenőrzéssel, majd rezgésdiagnosztikai vizsgálattal kezdtük. A rezgésadat gyűjtő a mért értékektől finoman szólva kiakadt. Úgy döntöttünk, hogy szétszereljük a 4 db vibrációs kivitelű beálló görgőscsapággyal szerelt gerjesztőművet, mely 27 m magasságban volt a talajszinttől. Az olaj leeresztésekor nagy mennyiségű fémreszelék is lejött, a 12 liter olajjal.

Aztán leszereltük a gerjesztőművet, a szétszerelést már a talajszinten folytattuk.

A csapágyak kiszerelésekor még több fémtörmeléket találtunk. Nem tett kifejezetten jót a közös olajfürdőben járó csapágyaknak.

A törmelékben levő nagyobb darabok és a csapágyak vizsgálata során kiderült, hogy nem a csapágyból származik, hanem szalagforgács volt. Később ugyanilyen javításkor  100 mm-nél nagyobb, esztergálásból származó szalagforgács darabokat is találtunk. Egyértelművé vált, hogy a szerelésnél nem kifejezetten törekedtek a gyártók a tisztaságra. Bár a helyszíni javításkor nagyságrenddel nehezebb a megfelelő tisztaságot tartani, de ennek ellenére van olyan általunk korábban javított rosta, ami 10 éve rendben működik. Az alkatrészeket alaposan megtisztítva új csapágyakkal összeszereltük a gépet, kivéve a zajt nem tettük vissza. Az esetet még közel tucatnyi hasonló követte, és a rutinmunka tisztességes hasznot is hozott. Aztán sajnos a BENNINGHOVEN áttért a vibromotoros gerjesztésű rostákra. A szlovén gyártóról azóta nem hallottunk.