Bizonyítási eljárás

Véleményem szerint egy jó mérnök képes elvégezni a szakmunkás vagy a technikus feladatát. Ha ez nem így van, akkor a szakmai tekintélye kétségbe vonhatóvá válhat. A munkát végzők sokszor keresnek kifogást, de ha megmutatjuk, bizonyítjuk, hogy a kiadott feladat elvégezhető, akkor sokkal könnyebb dolgunk lesz a jövőben. Ezt most egy konkrét esettel szemléltetem.
Esetünkben egy 1200 kg tömegű törő rotor csapágyazás felszerelése volt a feladat. A rotor működő felületein keletkezett kopásokat előzőleg hegesztő szakműhelyben elvégezték, a csapágyak felszerelése ezután következett. Egy hasonló tevékenységgel foglalkozó cégnél egy hónappal korábban jártam, mivel egy ugyanilyen rotor csapágyazásának felszerelése kissé hiányosra sikeredett, azaz az egyik csapágyat kézzel nem lehetett elfordítani. A másiknak viszont túl nagyra “sikeredett” a szerelés utáni hézaga. A munkát kézi daruval felszerelt, jó minőségű sima beton padlózatú műhelyben 3 fő + ismeretlen számú megfigyelő végezte el 2 nap alatt – nem igazán tökéletes minőségben. Amikor a hibafeltárás céljából kikérdezni próbaltam őket, nem igazán voltak partnerek, de kijelentették, hogy:

  • a szerelés úgy jó ahogy van,
  • így szokták csinálni,
  • én meg úgysem értek hozzá.

Cserébe én se mondtam el, hogy mit miért csinálunk, de helyrehoztuk  a hibát, bár az elfordíthatatlan csapágyat kénytelenek voltunk kicserélni. Ez persze megint vitát szült, bár arra nem volt ötletük, hogy a túlfeszített csapágy mitől fog elfordulni.

Nos ekkor támadt az ötletem:

közöltem velük, hogy ezt a szerelést tábori körülmények között, egyedül egy műszak alatt elvégezem. Nincs műhely, sima betonpadló, targonca, daru, csak az odavitt eszközök, összecsukható hidraulikus emelő (zsiráf) és hidraulikus kézikocsi. És EGYEDÜL !

A válaszukat talán nem írnám le, a Tisztelt Olvasók fantáziájára bízom.

A munkára az egyszerűség kedvéért a saját udvarunkon került sor. Gyephézagos betonlapok az autó nyomsávban, és egyenletlen füves talaj. Erre 30 mm-es OSB lapokat helyeztem el, ezem már könnyen lehetett mozgatni az Ø 100 mm-es kerekekkel szerelt műhelydarut és hidraulikus asztalt. Majd megérkezett a munkadarab, melyet a teherautó platóról a kézi működtetésű hidraulikus daruval emeltem le. Az enyhén lejtős udvar ugyan okozott némi nehézséget, de sikerült egyedül legyőzni.

Ezt követően célszerszám segítségével beszereltem a csapágyakat a csapágyházakban. A következő, és legfontosabb lépés a csapágyak felszerelése és előfeszítése. A beemeléshez a hidraulikus kocsit használtam, mivel a csapágy és a ház együtt 120 kg-ot nyom, ezt még két főnek sem egészséges dolog kézi erővel beemelni. Az előfeszítést HMV24-es hidraulikus anyával végeztem.

 

Már csak a fedelek felszerelése és a kenőanyaggal való feltöltés maradt hátra. Amikor délután 4-kor hívtam a fuvarost, ő először azt hitte viccelek vele, hogy kész a fődarab, szállítható. Azt hogy egyedül csináltam az egészet, talán sosem fogja elhinni.

Epilógus:

A rotor csapágyazását 2008 februárban szereltük fel, hasonló körülmények között helyszínen. 2018 június közepéig több mint 10000 üzemórát teljesített, a leszerelésre nem a törés, melegedés vagy meghibásodás miatt vált szükségessé. Időközben a rotor erősen elkopott, annak javítása miatt kellett “levetkőztetni”. 

A szemfüles olvasók bizonyára az utolsó képen szokatlant találnak. A képen látható belga juhász kizárólag megfigyelőként volt jelen, a szerelésben sem elméleti sem fizikai munkát nem végzett.

A munka során minden munka és környezetvédelmi szabályt betartottam. 40 kg-nál nagyobb tömeget kézi erővel nem mozgattam. Valóban nem vett több időt igénybe mint 8 órát. Mivel az előző hasonló körülmények között végzett javítás is teljesítette a gyári megadott élettartamot, így valószínűleg most sem lesz másként. A másik csapat nem kívánta az esetet kommentálni, bár azóta nem említették a hozzáértésem hiányát, és mintha csendesebbek lennének azóta.

Ja rotor azóta is hibátlanul működik!