VORTEX röpítő törő javítás

A röpítő törők csapágyai szintén kiváló téma a PHD dolgozatokhoz, és a tapasztalatokból a Mekkmesterek sorozatba alsó hangon három kötetet meg lehetne tölteni.A röpítő törők gyakorlatilag egy két végén beálló görgőscsapágyakkal alátámasztott, ékszíjjal hajtott acélhengerek, melyek palástján 3-4 db úgynevezett verőléc található. A verőlécek 45-70 m/s kerületi sebességgel egy páncélfalhoz csapják a törendő anyagot. Ez kifejezetten nehéz üzemmódot eredményez a csapágyaknak, mind a szennyeződés, mind a terhelés szempontjából. A csapágyak rendszerint kúpos furatú beálló görgőscsapágyak szorító vagy lehúzó hüvellyel rögzítve. A csapágyházak lehetnek osztott vagy egyrészű kivitelűek, szinte minden talpas kialakítással.

 

Az ékszíjtárcsákat rendszerint reteszkötéssel rögzítik, de esetünkben egy kúpos tengelyfogót alkalmaztak. A csapágyak szerelése merőben különbözik a különféle csapágy és szerszámgyártók filmjeiben látható “csodáktól”. Cégünk rendelkezik minden olyan eszközzel, amivel a gyári szerelés élettartamával azonos élettartamot teljesít a felújított fődarab, annak ellenére, hogy a javítást nem egy patyolattiszta műhelyben, hanem a helyszínen végezzük. A csapágyakat a házakkal együtt hidraulikus lehúzó segítségével szereljük le, ami általában 350-400 kN erővel történik.

 

Mivel a szerszámok és az alkatrészek is nagy tömegűek, ezért hidraulikus emelőasztal segítségével mozgatjuk azokat. A leszerelés után ellenőrizzük a tengelycsapokat és a csapágyházak fészekfuratait. Kopott csapra vagy fészekbe nem ajánlatos a drága csapágyakat felszerelni!

 

Azért a reklámozott technológiák nagy részét alkalmazzuk, a csapágyakat hidraulikus szerelőanyával feszítjük elő.

 

Már csak a csapágyfedelek és az ékszíjtárcsa felszerelése van hátra. Konzerválás után a felújított fődarab raktárba kerül, így a cseréje tervezhető leállással 8 órát vesz igénybe a próbajáratással és a helyszíni kiegyensúlyozással együtt.